Σχετικά

Το Hike Away ειδικεύεται σε πεζοπορικές εξορμήσεις αναψυχής, τουριστικού, ιστορικού και πολιτιστικού χαρακτήρα στο ευρύτερο κεντρικό και ανατολικό Πήλιο, ενώ διαθέτει και έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για υπαίθριες δραστηριότητες στο δάσος της Τσαγκαράδας με την επωνυμία Green Mountain activity area, προσφέροντας δραστηριότητες όπως τοξοβολία, paintball, μυθολογικό κυνήγι θησαυρού και flying fox.


Διαμορφώνουμε οικογενειακά και εταιρικά τουριστικά πακέτα διευρυμένα με πλήθος υπαίθριων δραστηριοτήτων, καθώς εκτός από τις υπηρεσίες που παρέχει το γραφείο μας, συνεργαζόμαστε και με εξειδικευμένους επαγγελματίες άλλων δραστηριοτήτων.


Με την εμπειρία της συμμετοχής στην παραγωγή και εκτέλεση μεγάλων event όπως το Camel Trophy, το Serkova Cup Sail Odyssey, το Alaied Domeq Sailing Promotion και τα τελευταία χρόνια το Tsagarada Escape Festival, παρέχουμε την δυνατότητα οργάνωσης και παραγωγής πολύπλευρων event αθλητικού και τουριστικού χαρακτήρα.


Το Hike Away διατηρεί παράλληλα δράση στον τομέα της έρευνας, συντήρησης και διάνοιξης πεζοπορικών διαδρομών, αρχικά στην περιοχή του Πηλίου και στη συνέχεια στην οροσειρά της Πίνδου εθελοντικά, αλλά και ως μέλος της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης Terra Pindus.


Η Terra Pindus Κοιν.Σ.Επ. παραγωγικού σκοπού, ιδρύθηκε το 2019 με έδρα τα Θεοδώριανα Άρτας και έχει σκοπό να συμβάλει στην διατήρηση και ανάδειξη των πεζοπορικών διαδρομών της Πίνδου και της υπαίθριας κουλτούρας των ορεινών περιοχών της, έχοντας σαν κεντρικό άξονα την δημιουργία ενός μεγάλου μονοπατιού διάσχισης της εμβληματικής οροσειράς (Pindus Trail Project).


Επίσης, το Hike Away μέσω του ξυλουργικού εργαστηρίου “Ίσκα” που διαθέτει, ειδικεύεται και στην κατασκευή ξύλινων πινακίδων σήμανσης μονοπατιών και άλλων ξύλινων κατασκευών.

Νικόλας Μέλης / Nikolas Melis

Νικόλας Μέλης

Ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Hike Away

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Ιουλίου 1965. Η παιδική του μανία με την φύση, άρχισε να αποκτάει χαρακτήρα και να δομείται επαγγελματικά το 1991, όπου εργαζόμενος στην διαφημιστική και προωθητική εταιρεία The Promotion Centre (TPC) εντάχτηκε ως μέλος στην ομάδας παραγωγής του event Camel Trophy για τρεις διοργανώσεις.

Η ευθύνη του κάλυπτε θέματα οργανωτικής δομής, παραγωγής προωθητικού υλικού, οργάνωσης χειμερινού κατασκηνωτικού camp και διαχείριση υλικού και εξοπλισμού. Στην ίδια εταιρεία επίσης εργάζεται ως υπεύθυνος εκτέλεσης προωθητικών προγραμμάτων όπως το Alaied Domeq Sailing Promotion (πρόγραμμα προώθησης αλκοολούχων προϊόντων το οποίο πραγματοποιήθηκε επί τρεις χρονιές με ιστιοπλοϊκό σκάφος σε 18 νησιά του Αιγαίου), όπου εκτελούσε και χρέη δεύτερου skiper, το Serkova Cup Sail Odyssey (δεκαήμερος αγώνας ιστιοπλοϊκών σκαφών ανοιχτής θαλάσσης, με παρόμοιο προωθητικό χαρακτήρα) και το φεστιβάλ κλασσικής μουσικής Ναυπλίου. Από τότε ακολουθεί μια διαδρομή συνεχούς ενασχόλησης με δραστηριότητες που έχουν σαν κύριο άξονα την επαφή με το φυσικό περιβάλλον και την δημιουργία υποδομών απόδρασης στην φύση όπως μονοπάτια, χώρους υπαίθριας άθλησης και υλικά σήμανσης διαδρομών.

Παράλληλα από μικρός έλκεται από τις εικαστικές και κατασκευαστικές τέχνες. Μαθαίνει κατασκευή χειροποίητου κοσμήματος, παρακολουθεί μαθήματα στην σχολή Βακαλό και κάνει ιδιαίτερα μαθήματα σχεδίου κοσμήματος και ανάπτυξης σχεδιαστικής αντίληψης. Για πολλά χρόνια βρίσκεται δίπλα στον θείο του γλύπτη και διακοσμητή Λάζαρο Παούρη όπου μαζί του εργάζεται σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμοσμένων τεχνών και τεχνικών όπως κατασκευές σκηνικών, παραγωγή μακετών και διαφημιστικού υλικού, σχεδιασμό και κατασκευή περιπτέρων εκθέσεων, γλυπτών κ.α.

Από το 1996 και μέχρι σήμερα διατηρεί εργαστήριο με την επωνυμία ”Ισκα” όπου κατασκευάζει κοσμήματα, χρηστικά αντικείμενα, επιγραφές, διακοσμητικές και γλυπτές συνθέσεις, πινακίδες σήμανσης κ.α. Επίσης ασχολείται με τη διαμόρφωση επαγγελματικών χώρων, τη συντήρηση παλαιών αντικειμένων και τη χειροποίητη βιβλιοδεσία.

Το 2013 ξεκινάει ως κύρια απασχόληση την λειτουργία του γραφείου πεζοπορικών δραστηριοτήτων Hike Away in Pelion στην Τσαγκαράδα Πηλίου όπου ζει από τον Ιούλιο του 1999, και στη συνέχεια δημιουργεί τον χώρο υπαίθριων δραστηριοτήτων ”Green Mountain activity area” στην Τσαγκαράδα, με Τοξοβολία, Paintball, Μυθολογικό Κυνήγι Θησαυρού και Flying fox.

Από το 2015 είναι μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής (ΣΕΤΕΥΔΑ)

Εμπνευστής και υπεύθυνος συντονιστής του Φεστιβάλ Ορεινών & Θαλάσσιων Δραστηριοτήτων Τσαγκαράδας ”Tsagarada Escape Festival” και υπεύθυνος για την δραστηριότητα της πεζοπορίας στην διοργάνωση.

Μέλος της Terra Pindus Κοιν.Σ.Επ. παραγωγικού σκοπού.

Εμψυχωτής Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής

________________________________________

Comments are closed.