Πεζοπορία


Η Τσαγκαράδα αλλά και ο ευρύτερος χώρος του ανατολικού Πηλίου, είναι ο ιδανικότερος τόπος για πεζοπορία.


Ιστορικά καλντερίμια και μονοπάτια, χάνονται σε δάση γεμάτα καστανιές και οξιές και σε βαθιές ρεματιές σκεπασμένες από πλατάνια, χαράζουν μια εντυπωσιακή και συνάμα μαγευτική βραχώδη ακτογραμμή, κεντημένη από απόκρημνα βράχια, θαλασσοσπηλιές, και εξωτικές παραλίες που λούζονται από τα νερά του Αιγαίου και συνδέουν πανέμορφα φιλόξενα χωριά που σε μαγεύουν με την αρχιτεκτονική και την παράδοσή τους.

Το Hike Away ειδικεύεται σε πεζοπορικές εξορμήσεις τουριστικού, ιστορικού, πολιτιστικού αλλά και αθλητικού χαρακτήρα στην Τσαγκαράδα και το υπόλοιπο ανατολικό Πήλιο. Στην περιοχή υπάρχει ένα πλήθος πεζοπορικών διαδρομών που μπορούν να ικανοποιήσουν τους επισκέπτες που θέλουν να κάνουν απλά μια ευχάριστη βόλτα αλλά και τους πιο απαιτητικούς που αναζητούν δυσκολότερες και μεγαλύτερες αναβάσεις.


Έχουμε επιλέξει και προτείνουμε μερικές διαδρομές με βάση ιστορικά, πολιτισμικά και φυσιολατρικά κριτήρια αλλά και την ποικιλομορφία του πεδίου, ώστε να αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στον επισκέπτη η πολυμορφία της φύσης και η ιδιαίτερη ιστορία και μορφολογία της περιοχής.

Όλες οι διαδρομές προτείνονται ανεπιφύλακτα και για τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς το μεγαλύτερο τμήμα τους είναι σκιασμένο και η πλούσια βλάστηση και οι πηγές διαμορφώνουν το ιδανικότερο περιβάλλον για πεζοπορία. Έχουν δυνατότητα περαιτέρω σχεδιασμού από κοινού και προσαρμογής, σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις επιθυμίες των επισκεπτών και κατόπιν συνεννόησης μπορούν να οργανωθούν πακέτα που να συνδυάζουν πεζοπορία με θαλάσσιο καγιάκ (Sea Kayak) ή κατάβαση φαραγγιού (Canyoning). Επίσης μπορεί να προγραμματιστεί καφές, γλυκό ή τσίπουρο στην διάρκεια ή το τέλος της ανάλογα με τις δυνατότητες της διαδρομής.


Στις πεζοπορίες γίνεται γνωριμία (Ελληνικά – Αγγλικά) με την ιστορία, την παράδοση και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Παρέχονται μπαστούνια πεζοπορίας, θήκες για μπουκάλι νερό και φακοί κεφαλής σε προγραμματισμένες νυχτερινές πεζοπορίες για χρήση σε όσους το επιθυμούν. Επίσης παρέχεται καθισματάκι πλάτης (Salewa Koala II) για μεταφορά παιδιού 2-6 ετών (έως 20 κιλά). Όποιες μετακινήσεις συμμετεχόντων προκύπτουν, γίνονται με δικά τους οχήματα.


Ελάτε να απολαύσουμε μαζί τη χαρά της πεζοπορίας, σε ένα ιδανικό περιβάλλον πλημμυρισμένο στο πράσινο και με το γαλάζιο του Αιγαίου να φωτίζει και να ταξιδεύει το βλέμμα μας. Βαδίστε στις διαδρομές που σας προτείνουμε ή ελάτε να διαμορφώσουμε μαζί τις πεζοπορικές σας επιθυμίες.

________________________________________

Comments are closed.