Πεζοπορικό Διήμερο Γνωριμίας με την Τσαγκαράδα

Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν δύο πεζοπορίες στη Τσαγκαράδα με στόχο να γνωρίσουμε την ευρύτερη περιοχή και να γευτούμε εικόνες της εντυπωσιακής ακτογραμμής του ΒΑ Πηλίου.

Δάσος Τσαγκαράδας

Την Παρασκευή 28/10 θα κινηθούμε αρχικά στις συνοικίες των Αγίων Ταξιαρχών και της Αγίας Παρασκευής, θα διασχίσουμε τις δασωμένες ρεματιές που τις χαράζουν και θα δούμε να ξετυλίγεται όλη η πολιτιστική και ιστορική πορεία του τόπου, μέσα από τα ιδιαίτερα αρχοντικά, τα λιθόχτιστα δημόσια κτήρια και της πανέμορφες γραφικές πλατείες, οι οποίες αποτελούσαν πάντα το κέντρο της ζωής της Τσαγκαράδας.

Στην συνέχεια θα ανηφορίσουμε στο ορεινό τμήμα και μέσα από το καστανόδασος θα προσεγγίσουμε το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία πριν ολοκληρώσουμε την διαδρομή μας στο σημείο από το οποίο ξεκινήσαμε.

Σημείο συνάντησης και αφετηρία: Πλατεία Αγίων Ταξιαρχών.
Διάρκεια: περίπου τρεισήμισι ώρες μαζί με τις στάσεις.
Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ /άτομο.

Amanita Muscaria

Το Σάββατο 29/10, ξεκινώντας από την πλατεία της Αγίας Κυριακής θα διασχίσουμε τις τελευταίες ρεματιές του χωριού και αφού περάσουμε τον οικισμό Γιμπρούκι, θα κάνουμε μια στάση στην θέση Βίγλα για να απολαύσουμε την θέα της δαντελωτής ακτογραμμής του ΒΑ Πηλίου, με τα χωριά να δεσπόζουν στις δασώδεις πλαγιές της.

Στην συνέχεια θα μπούμε στα θρυλικά Καγκιόλια για να οδηγηθούμε στην θέση Ροδιές από όπου έχουμε πανοραμική θέα της Νταμούχαρης και ακολουθώντας το παράκτιο μονοπάτι, θα περάσουμε από το εντυπωσιακό Κρυφό Σχολειό, μια αετοφωλιά επάνω στα κάθετα βράχια κοντά στην παραλία της Φακίστρας.

Τέλος θα προσεγγίσουμε (διασχίζοντας από μονοπάτι το φαράγγι της Φακίστρας) στην θέση Παλιόκαστρο όπου βρισκόταν ο πρώτος οικισμός της Τσαγκαράδας.
Η πεζοπορία μας θα ολοκληρωθεί στο parking της Φακίστρας.

Σημείο συνάντησης: Τουριστικό Γραφείο Τσαγκαράδας, στην κεντρική διασταύρωση της συνοικίας της Αγίας Παρασκευής.
Διάρκεια: Τρεισήμισι με τέσσερις ώρες μαζί με τις στάσεις.
Κόστος συμμετοχής: 12 ευρώ /άτομο.

Σε αυτή τη διαδρομή, θα πρέπει να υπάρξει από κοινού μέριμνα για την αποχώρησή μας από το parking της παραλίας με οχήματα που θα έχουμε πάει από πριν, καθώς για την ώρα, η επιστροφή στην Τσαγκαράδα από το σημείο αυτό γίνεται μόνο από την άσφαλτο και με μεγάλη υψομετρική διαφορά.

Ανατολικό Πήλιο

Το ραντεβού στα σημεία συνάντησης και για τις δύο ημέρες είναι στις 10.30 π.μ.
Στην αφετηρία θα δοθούν μπαστούνια πεζοπορίας για χρήση στη διαδρομή.
Κατά την διάρκεια των διαδρομών θα γίνει κουβέντα γνωριμίας με την ιστορική και πολιτιστική πορεία της περιοχής.

Χρειάζεται να έχετε μαζί σας:
Κατάλληλα παπούτσια, Τζάκετ, 1 μπουκάλι νερό, ένα σνακ (παστέλι, φρούτο κλπ).
Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%

Δηλώσεις συμμετοχής: Νικόλας Μέλης, τηλέφωνο επικοινωνίας 6938959499

________________________________________

Comments are closed.