Από τον Ιούνιο του 2018 το Hike Away έχει διαμορφώσει ένα χώρο υπαίθριων δραστηριοτήτων με την ονομασία Green Mountain activity area. 

Βρίσκεται μέσα στο καστανόδασος, πάνω από την συνοικία της Αγίας Παρασκευής στην Τσαγκαράδα και είναι ένας χώρος όπου μπορείτε να περάσετε ώρες απόλυτης ευχαρίστησης και επαφής με την φύση.

Ώρες γεμάτες δράση με δραστηριότητες στην ύπαιθρο, δημιουργική απασχόληση αλλά και απλή χαλάρωση και ξεκούραση, στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον της Τσαγκαράδας, στο Πήλιο.

 

Διαθέτει

  • Paintball: ένα πεδίο χρωματοσφαίρισης (paintball) με παροχή πλήρους ατομικού εξοπλισμού για 10 άτομα, και εξοπλισμό για παιδικό paintball για ηλικίες 7 - 13 ετών

  • Τοξοβολία:ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο με στόχους, προστατευτικό εξοπλισμό και τόξα για δύο άτομα

  • Μυθολογικό Κυνήγι θησαυρού: μια πεζοπορική δραστηριότητα με στοιχεία προσανατολισμού και  γρίφους, βασισμένο σε τμήμα της μυθολογίας του Πηλίου.

  • Παιδικές δραστηριότητες : Διοργάνωση παιδικών δραστηριοτήτων με σκοπό την γνωριμία και την επαφή με την φύση

  • Χαλάρωση :ένας χώρος για απλή ξεκούραση για πεζοπόρους, ποδηλάτες και επισκέπτες, απολαμβάνοντας τη θέα του Αιγαίου

 

 

 

 

 

 

 

 (Άγιος Γεώργιος Νηλείας – Κορυφή Σχιτζουράβλι - Χ.Κ. Αγριόλευκες – καταφύγιο Μακρυρράχης - Ανήλιο – Νταμούχαρη - Φακίστρα - Τσαγκαράδα).

Το Hike Away in Pelion σε συνεργασία με το Exp.Trekking διοργανώνουν πεζοπορική κατασκηνωτική διάσχιση στο βουνό των Κενταύρων!

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 23 Σεπτεμβρίου.

Η διαδρομή θα μας προσφέρει μια συνολική εικόνα του μαγευτικού Πηλίου, καθώς αρχικά ανηφορίζει τις δυτικές δασωμένες πλαγιές με θέα στον Παγασητικό κόλπο, ενώ στη συνέχεια και αφού διασχίσει την κορυφογραμμή προς τον βορρά, πέφτει στα ανατολικά παράλια που βρέχονται από το Αιγαίο, διαμέσου της αποκαλυπτικής ρεματιάς της Φελούκας!

Η θέα της ακτογραμμής και του ορίζοντα και από τις δύο πλευρές του βουνού είναι μοναδική! Τα κατάφυτα δάση οξιάς, αγριόλευκας και καστανιάς, οι ρεματιές με τους καταρράκτες και τις βάθρες, οι μαγευτικές παραλίες και οι θαλασσοσπηλιές, είναι μερικές από τις εικόνες που θα συναντήσουμε στο διάβα μας, ενώ παράλληλα θα μαθαίνουμε για την μακρά ιστορία και παράδοση του τόπου.

Η διαμονή θα γίνει σε σκηνές τις τρεις πρώτες μέρες. Στον Άγιο Γεώργιο και στο Ανήλιο θα γίνει σε χώρους που παρέχουν τουαλέτα και ζεστό νερό για ντους, ενώ στο καταφύγιο η κατασκήνωση θα γίνει μέσα στο δάσος. Στην Τσαγκαράδα η διαμονή θα γίνει σε ξενοδοχείο.

Η διατροφή στο καταφύγιο της Μακρυρράχης παρέχεται από την διοργάνωση.

 

Πρόγραμμα:

Τετάρτη 19/9

Συνάντηση στο υπεραστικό ΚΤΕΛ του Βόλου και μεταφορά στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας (θέση Παλιόβιγλα).

Διευθέτηση κατασκηνωτικού εξοπλισμού, φαγητό, ενημέρωση για το τριήμερο.

 

Πέμπτη 20/9

Άγιος Γεώργιος – Σχιτζουράβλι – Χ. Κέντρο Αγριόλευκες – Καταφύγιο Μακρυρράχης.

Με αφετηρία την θέση Παλιοβίγλα στα 750υψμ λίγο έξω απ’ τον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, θα ανηφορίσουμε μέσα από δάσος χαμηλής βλάστησης στην αρχή και δάσος οξιάς στη συνέχεια, μέχρι την κορυφή Σχιτζουράβλι στα 1450υψμ. Εδώ θα κάνουμε μια μικρή στάση για ξεκούραση, και αγνάντι προς τον Παγασητικό κόλπο και την Εύβοια από δυτικά και στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου από ανατολικά καθώς ο σχηματισμός της ατελείωτης χερσονήσου θα ξεδιπλώνεται νότια ως εκεί που φτάνει το μάτι! Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι που διασχίζει την κορυφογραμμή και οδηγεί βόρεια μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο στη θέση Αγριόλευκες.

Από εκεί θα μπούμε στο ''Μονοπάτι των καταρρακτών'' για να φτάσουμε στο Κυνηγετικό καταφύγιο της Μακρυρράχης όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

Απόσταση: 11.5 χλμ

Χρόνος: 6 -7 ώρες.

 

Παρασκευή 21/9

Καταφύγιο Μακρυρράχης – Ανήλιο *μέσω του μονοπατιού των καταρρακτών.

Η διαδρομή μας καθαρά δασική, γίνεται εξ' ολοκλήρου μέσα στην πανέμορφη ρεματιά της Φελούκας η οποία θα μας κατευθύνει σιγά σιγά προς την άκρως εντυπωσιακή ανατολική πλευρά του Πηλίου.

Ακολουθούμε το καλογραμμένο “Μονοπάτι των καταρρακτών” μέσα από πανύψηλες οξιές για να συναντήσουμε λίγο παρακάτω τα αστείρευτα τρεχούμενα νερά να σχηματίζουν μικρούς καταρράκτες και βάθρες που δικαίως έγιναν η αφορμή να αποκτήσει την ονομασία της η εν λόγω πεζοπορική διαδρομή! Ένα χορταστικό διάλειμμα στον παχύ ίσκιο του πλατανορέματος και σύντομα ακολουθούμε την έξοδό μας προς το Ανήλιο πιάνοντας τον δασικό δρόμο ο οποίος κινείται κυρίως μέσα σε πυκνά δάση καστανιάς.

Απόσταση: 11 χλμ

Χρόνος: 5 - 6 ώρες.

 

Σάββατο 22/9

Ανήλιο – Άι Γιάννης – Νταμούχαρη – Φακίστρα.*μεταφορά για διανυκτέρευση σε ξενώνα της Τσαγκαράδας.

Η τρίτη ημέρα είναι αφιερωμένη στην άγρια και μαγευτική ακτογραμμή του ανατολικού Πηλίου!

Η Πλάκα, ο Άι Γιάννης, το Παπά νερό, η Νταμούχαρη και η Φακίστρα είναι οι παραλίες που θα διασχίσουμε με την σειρά. Μονοπάτι, καλντερίμια και ακτές θα μας φέρουν από βορρά προς νότο για να κολυμπήσουμε στην απομονωμένη και πανέμορφη Φακίστρα ολοκληρώνοντας έτσι την 3ήμερη διάσχιση ενός από τα πιο ενδιαφέρον τμήματα του βουνού των Κενταύρων. Ένα σκέλος της παραθαλάσσιας διαδρομής (μονοπάτι-χωματόδρομος) περνά από περιβόλια με αγριελιές, πουρνάρια και στεγνές ρεματιές. Τα σημεία θέασης είναι αναρίθμητα κατά μήκος της απότομης και βραχώδης ακτογραμμής του ανατολικού Πηλίου, ενώ παλιά ξωκλήσια και νεροσπηλιές θα 'ρθουν να συμπληρώσουν το θεματικό κομμάτι της εκδρομής .

Απόσταση: 9 χλμ

Χρόνος: 5 ώρες.

 

Κυριακή 23/9

Προαιρετική πεζοπορία γνωριμίας στην Τσαγκαράδα και το ορεινό τμήμα του χωριού.

Η τέταρτη μέρα, με επίκεντρο την Τσαγκαράδα, θα είναι μια αναδρομή στην ιστορική και πολιτισμική πορεία του ανατολικού Πηλίου.

Η αποτύπωση της ιστορικής μνήμης της περιοχής, μέσα από την ιδιαίτερη χωροταξία, τα πλούσια αρχοντικά, τα καλντερίμια και τα λιθόχτιστα δημόσια κτίρια ,όπως η Νανοπούλειος σχολή και η Αχιλλοπούλειος εμπορική σχολή, είναι χαρακτηριστική σε αυτό το χωριό του Πηλίου. Αυτή η αποτύπωση σε συνδυασμό με την ιστορική αφήγηση που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διαδρομή, θα μας ολοκληρώσει την εικόνα του τόπου που θα περπατήσουμε αυτό το 4ήμερο.

Απόσταση: 4 - 5 χλμ

Χρόνος: 3 ώρες.

 

Απαραίτητος εξοπλισμός:

-Εξοπλισμόςπεζοπορίας: Μποτάκι ή στιβαρό στρωτό παπούτσι, ράβδοι στήριξης (μπατόν), σακίδιο 30lt+, υδροδοχείο 1,5lt, αδιάβροχο τζάκετ, καπέλο, διαπνέον ρουχισμός.

-Εξοπλισμός κατασκήνωσης: Αντίσκηνο, υπνόσακος, υπόστρωμα, φακός κεφαλής.*υπάρχει δυνατότητα ενοικίασης εξοπλισμού.

-Επιπλέον χειραποσκευή: μαγιό, πετσέτες, παντόφλες, ρουχισμός διανυκτέρευσης, προσωπικά αντικείμενα.

*Ο εξοπλισμός κατασκήνωσης και οι χειραποσκευές θα μεταφέρονται με όχημα της διοργάνωσης από σταθμό σε σταθμό.

Διατροφή: Όλα τα γεύματα του 3ήμερου είναι καλυμμένα από εμάς με σεβασμό στις διατροφικές ανάγκες ενός μέσου πεζοπόρου. Καθημερινά θα παραλαμβάνουμε στους σταθμούς κατασκήνωσης φρέσκο πρωινό, πρόγευμα και κυρίως γεύμα, συν σαλάτα και φρούτο. Εξαιρούνται τα προαιρετικά γεύματα άφιξης στην Παλιόβιγλα και αναχώρησης στην Τσαγκαράδα.

Κόστος - Συμμετοχή

Το συνολικό κόστος της 4ήμερης εκδρομής είναι 175 ευρώ χωρίς φ.π.α. και περιλαμβάνει τα εξής: Παραλαβή και μεταφορά με mini bus από το ΚΤΕΛ του Βόλου για την 1ή θέση διανυκτέρευσης (1 ώρα), ασφάλεια αστικής ευθύνης, 3 κατασκηνωτικές διανυκτερεύσεις σε οργανωμένους χώρους, 1 διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο της Τσαγκαράδας, πλήρης διατροφή 3ημέρου, την μετακίνηση με οχήματα από Φακίστρα για Τσαγκαράδα στο τέλος της διάσχισης, καθημερινές μεταφορές κατασκηνωτικού εξοπλισμού και χειραποσκευών, συντονισμό και συνοδεία 2 έμπειρων οδηγών, 3ώρη περιήγηση στην Τσαγκαράδα, μεταφορά με mini bus από Τσαγκαράδα για Βόλο (1,5 ώρα).

Όροι συμμετοχής: Για την συμμετοχή σας στην πεζοπορική διάσχιση θα χρειαστεί να προκαταβάλετε το ποσό των 40 ευρώ σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς έως τις 14/9.

Εθνική τράπεζα: 201/00 5000-89. & IBAN: GR500110 2010 0000 2010 0500 089 (δικαιούχος Τσιμπανάκος Απόστολης)

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6980682589 / e mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τράπεζα Πειραιώς: 6576-105045-558 & IBAN: GR13 0171 5760 0065 7610 5045 558 (δικαιούχος Μέλης Νικόλαος)

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938959499 / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν δύο πεζοπορίες στη Τσαγκαράδα με στόχο να γνωρίσουμε την ευρύτερη περιοχή και να γευτούμε εικόνες της εντυπωσιακής ακτογραμμής του ΒΑ Πηλίου.